FUTURE OF FOOD INSTITUTE
  • F-O-F
    • Over ons
    • Meedoen?
    • Contact
    • F-o-F rapport >
      • Bestel het rapport
      • 5 belangrijkste lessen
      • Inhoud van het rapport
      • F-O-F brand 2019
    • Nieuwsbrief
  • Onderzoek
    • Innovatie Validatie
    • Positionering
    • Catering inKijk
    • Kwantitatief onderzoek
    • Kwalitatief onderzoek
  • Consultancy
  • Inzicht & trends
    • Plant based plate
    • Schuld-vrij
    • Barriers to Green
    • Big Food Responsibility
    • Circulariteit
    • Nieuwe business modellen
    • Korte ketens
    • Tech Triumph
    • Kracht van de natuur
    • Urgentie!
    • Politieke plannen
Foto
De dynamische prijskaartjes van Albert Heijn (copyright Albert Heijn)

Albert Heijn experimenteert met dynamisch afprijzen

Foto
​Keten, Big Food Responsibility
​Keten, Circulariteit
30-05-2019
Naarmate de houdbaarheid ten einde loopt, worden de prijzen verder naar beneden bijgesteld. Albert Heijn hoopt hiermee verspilling fors terug te dringen. Een algoritme overweegt houdbaarheid, locatie, bonusaanbiedingen, weersomstandigheden, historische verkoop en voorraad in de winkel. Daaruit rolt een korting van 10 tot 60 procent, waarna het algoritme geheel zelfstandig het bedrag op het elektronische prijskaartje aanpast. De proef loopt twee maanden, bij succes komt het systeem eind 2019 mogelijk naar honderd andere vestigingen.
​

In Nederland wordt jaarlijks 1,8- tot 2,5 miljard kilo voedsel verspild in de keten van verbouwer of leverancier naar supermarkt en consument. Die laatste gooit gemiddeld 41 kilo per jaar in de prullenbak. Supermarkten zijn verantwoordelijk voor 4 procent van de jaarlijkse verspilling.
Lees meer
Inzicht & trends
Foto

Future of Food Institute is een initiatief van ​INZICHT & IMPACT en GOEDBEGIN.

We stellen ons graag even voor. Download hier onze flyer
Foto
Foto
Future of Food Institute is aangesloten bij
Foto
Foto
  • F-O-F
    • Over ons
    • Meedoen?
    • Contact
    • F-o-F rapport >
      • Bestel het rapport
      • 5 belangrijkste lessen
      • Inhoud van het rapport
      • F-O-F brand 2019
    • Nieuwsbrief
  • Onderzoek
    • Innovatie Validatie
    • Positionering
    • Catering inKijk
    • Kwantitatief onderzoek
    • Kwalitatief onderzoek
  • Consultancy
  • Inzicht & trends
    • Plant based plate
    • Schuld-vrij
    • Barriers to Green
    • Big Food Responsibility
    • Circulariteit
    • Nieuwe business modellen
    • Korte ketens
    • Tech Triumph
    • Kracht van de natuur
    • Urgentie!
    • Politieke plannen