WorkshopsEen transitie is meer dan alleen stappen uitdenken. Het hele team, alle collega’s en betrokkenen, zijn nodig om een transitie vorm te geven en door te zetten. Workshop en inspiratiesessies zorgen ervoor dat een zaadje geplant wordt, dat ideeën gaan stromen en een gezamenlijk belang gezien wordt. Zo begint de transitie als een verandering van visie, van bedrijfscultuur en het vormen van een nieuwe standaard. In modulair opgezette workshops van ongeveer 4 uur, delen we inzichten en gaan we aan de slag om de voedseltransitie in jouw organisatie aan te jagen. Welke modules bieden we?
|
ConSULTANCYGeïnspireerd door een workshop om de volgende stappen te zetten? Future of Food Institute ondersteunt producenten, retailers en merken op alle vlakken bij het ontwikkelen en introduceren van nieuwe duurzame producten of product categorieën. We helpen bij het verbeteren van productsamenstelling, smaak en textuur, verpakkingen en productpositionering. Dit doen we altijd met onze kennis over de consument in het achterhoofd. We helpen van veld tot schap. We zetten onze eigen expertise in, in combinatie met ons grote netwerk voedingsprofessionals. Op welke vlakken brengen we expertise mee?
|
Activatie en implementatie
Helder inzicht in de consument is de eerste stap. Maar daarna moeten deze inzichten worden omgezet in acties voor de mensen in je organisatie. Op het gebied van activatie en implementatie werken we samen met Smaackmakers. Zij helpen om bewustwording te creeëren, de juiste keuzes te maken en zorgen voor de energie om aan de slag te gaan.
Hoe? Door duurzaamheid te laten leven binnen de organisatie. Zij maken het belang van duurzaamheid inzichtelijk op een laagdrempelige manier en creëren draagvlak om daan de slag te gaan. Tools die kunnen worden ingezet zijn workshops, trainingen, kick-off events en brainstorms. Doel is om het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid een boost te geven, te enthousiasmeren en de tools aan te reiken om zelf met de geformuleerde ambities aan de slag te gaan. Neem contact op met Smaackmakers en bespreek de mogelijkheden voor jouw bedrijf of afdeling. |
Meer weten? Neem contact op met Simone Lamers, onze impact- en innovatiegerichte levensmiddelentechnoloog.
06 44 13 32 24 |