FUTURE OF FOOD INSTITUTE
  • F-O-F
    • Over ons
    • Meedoen?
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • Onderzoek
    • F-o-F rapport >
      • Bestel het rapport
      • 5 belangrijkste lessen
      • Inhoud van het rapport
      • F-O-F brand 2019
    • Innovatie Validatie
    • Positionering
    • Catering inKijk
    • Kwantitatief onderzoek
    • Kwalitatief onderzoek
  • Consultancy
  • Inzicht & trends
    • Plant based plate
    • Schuld-vrij
    • Barriers to Green
    • Big Food Responsibility
    • Circulariteit
    • Nieuwe business modellen
    • Korte ketens
    • Tech Triumph
    • Kracht van de natuur
    • Urgentie!
    • Politieke plannen

praktisch advies in de voedseltransitie

Foto

Workshops

Een transitie is meer dan alleen stappen uitdenken. Het hele team, alle collega’s en betrokkenen, zijn nodig om een transitie vorm te geven en door te zetten. Workshop en inspiratiesessies zorgen ervoor dat een zaadje geplant wordt, dat ideeën gaan stromen en een gezamenlijk belang gezien wordt. Zo begint de transitie als een verandering van visie, van bedrijfscultuur en het vormen van een nieuwe standaard. 

In modulair opgezette workshops van ongeveer 4 uur, delen we inzichten en gaan we aan de slag om de voedseltransitie in jouw organisatie aan te jagen. 

Welke modules bieden we?
  • Trends: wat gebeurt in de wereld van de voedseltransitie?
  • Food impact: wat is eigenlijk duurzaam?
  • Duurzaam gedrag: wie doet wat?
  • Consumenten segmenten: Op wie moeten we ons richten?
  • Barrières en beweegredenen voor duurzaam gedrag: wat zijn de knoppen om aan te draaien?
  • Communicatie over duurzaamheid: welke boodschap werkt?

ConSULTANCY

Geïnspireerd door een workshop om de volgende stappen te zetten? Future of Food Institute ondersteunt producenten, retailers en merken op alle vlakken bij het ontwikkelen en introduceren van nieuwe duurzame producten of product categorieën. We helpen bij het verbeteren van productsamenstelling, smaak en textuur, verpakkingen en productpositionering. Dit doen we altijd met onze kennis over de consument in het achterhoofd. We helpen van veld tot schap. We zetten onze eigen expertise in, in combinatie met ons grote netwerk voedingsprofessionals. 

​Op welke vlakken brengen we expertise mee?
  • Levensmiddelentechnologie
  • Productsamenstelling
  • Verpakkingswetgeving
  • Voeding- & gezondheidclaims
  • Verpakkingsontwerp
  • Nutritionele waarden
  • Kwaliteitssystemen en handboeken
    (FSSC22000, IFS, HACCP, GMP
    )
  • Productietechnisch inzicht
  • Projectmanagement
  • Interim management

Activatie en implementatie

Foto
Helder inzicht in de consument is de eerste stap. Maar daarna moeten deze inzichten worden omgezet in acties voor de mensen in je organisatie. Op het gebied van activatie en implementatie werken we samen met Smaackmakers. Zij helpen om bewustwording te creeëren, de juiste keuzes te maken en zorgen voor de energie om aan de slag te gaan.

Hoe? Door  duurzaamheid te laten leven binnen de organisatie. Zij maken het belang van duurzaamheid inzichtelijk op een laagdrempelige manier en creëren draagvlak om daan de slag te gaan.  Tools die kunnen worden ingezet zijn workshops, trainingen, kick-off events en brainstorms. Doel is om het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid een boost te geven, te enthousiasmeren en de tools aan te reiken om zelf met de geformuleerde ambities aan de slag te gaan. Neem contact op met Smaackmakers en bespreek de mogelijkheden voor jouw bedrijf of afdeling.

Meer weten? Neem contact op met Simone Lamers, onze impact- en innovatiegerichte levensmiddelentechnoloog. 

06 44 13 32 24​​
Foto
Meer over onderzoek
Foto

Future of Food Institute is een initiatief van ​INZICHT & IMPACT en GOEDBEGIN.

We stellen ons graag even voor. Download hier onze flyer
Foto
Foto
Future of Food Institute is aangesloten bij
Foto
Foto
  • F-O-F
    • Over ons
    • Meedoen?
    • Contact
    • Nieuwsbrief
  • Onderzoek
    • F-o-F rapport >
      • Bestel het rapport
      • 5 belangrijkste lessen
      • Inhoud van het rapport
      • F-O-F brand 2019
    • Innovatie Validatie
    • Positionering
    • Catering inKijk
    • Kwantitatief onderzoek
    • Kwalitatief onderzoek
  • Consultancy
  • Inzicht & trends
    • Plant based plate
    • Schuld-vrij
    • Barriers to Green
    • Big Food Responsibility
    • Circulariteit
    • Nieuwe business modellen
    • Korte ketens
    • Tech Triumph
    • Kracht van de natuur
    • Urgentie!
    • Politieke plannen